Privacy Statement

Privacy Statement

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer.

De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Crystalz&Gemz, gevestigd te Vught, verwerkt persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Christel is de verantwoordelijke Functionaris Gegevensbescherming van dit bedrijf.

Contactgegevens Crystalz&Gemz:

Persoonsgegevens die Crystalz&Gemz verwerkt

Crystalz&Gemz verwerkt persoonsgegevens. Indien u gebruik maakt van de webwinkel, een betaling aan Crystalz&Gemz verricht, een bericht in het gastenboek schrijft, zich inschrijft voor de nieuwsbrief en/of contact met Crystalz&Gemz opneemt via mail of telefoon, verstrek u een aantal persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor een correcte bedrijfsadministratie. Daartoe worden de volgende door u verstrekte persoonsgegevens verwerkt:

  • Voor- en achternaam,
  • Geslacht,
  • Adresgegevens,
  • Telefoonnummer,
  • E-mailadres,
  • IP adres
  • Bankrekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@crystalzgemz.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Waarom vraagt Crystalz&Gemz persoonsgegevens?

Crystalz&Gemz verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • Melden van misbruik
  • Crystalz&Gemz verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Bewaartermijn

Crystalz&Gemz zal uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk is om de dienstverlening te waarborgen. De bewaartermijn is maximaal vijf jaar, gerekend vanaf de datum van de gerelateerde dienstverlening, tenzij een wettelijke verplichting een andere bewaartermijn voorschrijft.

Delen van gegevens

Crystalz&Gemz deelt verzamelde gegevens uitsluitend met derden wanneer dit noodzakelijk wordt geacht voor de onbelemmerde uitvoering van de dienstverlening of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Uw gegevens worden gedeeld met de volgende organisaties:

  • MijnWebWinkel, voor afhandelen van orders en facturen en bij misbruik van het gastenboek
  • Paypal, voor afhandeling van betalingen,
  • ING, voor afhandelen van betalingen bij vooraf overschrijven,
  • Mollie, voor afhandelen van betalingen via Ideal, Bancontact, Sofortbanking/Directebanking, Paypal, KBC/CBC, Belfius, Klarna achteraf betalen.
  • Post.nl en My Parcel voor het verzenden van orders,
  • De Belastingdienst, vanwege een wettelijke plicht.

Cookies en websitegebruik

Crystalz&Gemz gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Crystalz&Gemz gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden:

  • Googly Analytics: Analytische cookie die websitebezoek meet.
  • Wanneer u Crystalz&Gemz volgt/liked/een bericht zendt via Facebook en/of Instagram en/of Twitter, maken deze bedrijven ook gebruik van cookies. Zij plaatsen cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat ze op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@crystalzgemz.nl. Om er zeker van te zijn dat uw verzoek tot inzage inderdaad door de betreffende persoon wordt gedaan, vraagt Crystalz&Gemz om een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Hierbij adviseert Crystalz&Gemz om in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort) en het burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit ter bescherming van uw privacy. Crystalz&Gemz zal dan zo snel mogelijk, uiterlijk binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

Wanneer U Crystalz&Gemz liked of volgt via Facebook, of reageert op een Facebook post van Crystalz&Gemz, deelt u op deze manier uw Facebook-naam en uw reactie met Crystalz&Gemz. Deze naam en/of uw reactie wordt niet op een andere plaats dan Facebook bewaard door Crystalz&Gemz. Gegevens en uw reacties kunt u zelf inzien/wijzigen/verwijderen via Facebook/uw eigen privacy instellingen op Facebook. Meer info: Facebook

Wanneer u reageert via Twitter op een post van Crystalz&Gemz, deelt u op deze manier uw Twitter-naam en uw reactie met Crystalz&Gemz. Deze naam en/of uw reactie wordt niet op een andere plaats dan Twitter bewaard door Crystalz&Gemz. Gegevens en uw reacties kunt u zelf inzien/wijzigen/verwijderen via uw eigen Twitter account/instellingen. Meer info: Twitter

Wanneer u reageert via Instagram op een post van Crystalz&Gemz, deelt u op deze manier uw Instagram-naam en reactie met Crystalz&Gemz. Deze naam en/of uw reactie wordt niet op een andere plaats dan Instagram bewaard door Crystalz&Gemz. Gegevens en uw reacties kunt u zelf inzien/wijzigen/verwijderen via uw eigen Instagram account/instellingen. Meer info: Instagram

Post.nl - voor meer info: privacy verklaring

ING - voor meer info: privacy verklaring

Paypal - voor meer info: privacy verklaring

Mollie - voor meer info: privacy verklaring

Klarna - voor meer info: privacy verklaring

MijnWebwinkel - voor meer info: privacy verklaring

My Parcel - voor meer info: privacy verklaring

Beveiliging

Crystalz&Gemz neemt de bescherming van persoonsgegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Wanneer het vermoeden bestaat dat uw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik van door Crystalz&Gemz vastgelegde gegevens, neem dan contact op via info@crystalzgemz.nl

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2017 - 2021 Crystalz & Gemz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel